Styczeń 2017 r. Udział Martyny Wieczorek w eliminacjach okręgowych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Krakowie.
Styczeń 2017 r. Warsztaty gastronomiczne prowadzone przez Sebastiana Schroma i Krystiana Klamkę w Restauracji La Rossa dla uczniów klasy I TEG.
Grudzień 2016 r. Podsumowanie miesięcznych praktyk zawodowych, prezentacja najciekawszych potraw połączona z degustacją dla uczniów i nauczycieli.
Grudzień 2016 r. Wizyta klasy II TG w Restauracji La Rossa w Oświęcimiu.
 Grudzień 2016 r. Konkurs „Pierniki i pierniczki świąteczne” – I miejsce - Katarzyna Bagierek z klasy III TGb oraz wyróżnienie - Monika Sala z klasy III TGb.
 Grudzień 2016 r. Targi Edukacyjne – prezentacja zawodu technika żywienia i usług gastronomicznych, przygotowanie fontanny czekoladowej.
 Grudzień 2016 r. Konkurs „Przy świątecznym stole” na najpiękniejsze nakrycie bożonarodzeniowe – zwycięstwo uczennic klasy III TG a: Sabiny Studnickiej, Marleny Żurek i Anny Przewoźniak.
Listopad 2016 r. „Od przepisu do produktu: dynia i cukinia” – realizacja projektu, w czasie którego przygotowano: dżem z dyni z galaretką, sałatki z cukinii, dyni do mięs, pyszny keczup z cukinii, a także leczo, dżem z cukinii z jabłkiem i sałatka z dyni, czyli zdrowe pyszności zamknięte w słoiczkach! Prezentacja wyrobów podczas spotkania z rodzicami.
Listopad 2016 r. Eliminacje szkolne Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu - zakwalifikowanie się do etapu okręgowego Mateusza Dumalskiego z klasy IV TGa oraz Martyny Wieczorek z klasy III TGb.
 Październik 2016 r. II miejsce w etapie „Rozgrzewka” Ogólnopolskiego Konkursu Fundacji Banku Ochrony Środowiska „Czas na zdrowie” drużyny VitaAktywni (uczniowie klasy III TGb: Klaudia Jarzyna, Katarzyna Bagierek, Konrad Płonka, Kacper Durańczyk) oraz IV miejsce w etapie „Festyn Zdrowia”.
Wrzesień 2016 r. Przygotowanie poczęstunku z ziemniaków i buraków na piknik integracyjny „Pochwała ziemniaka i jego kumpla buraka”.
Wrzesień 2016 r. I miejsce Aleksandry Szulc i Justyny Chełczyńskiej w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia podczas Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych na Łowiskach Wędkarskich Podolsze.
Czerwiec 2016 r. „Festyn Zdrowia” – realizacja V edycji projektu „Czas na zdrowie” Fundacji Banku Ochrony Środowiska – przygotowanie zdrowego poczęstunku pod okiem Sebastiana Schroma i Krystina Klamki, gry i zabawy sportowe z udziałem trenerki fitness – Izabeli Jarosz oraz Andrzeja Haja, sportowca propagującego ideę transplantacji, pokaz barmański Mistrza Polski juniorów w stylu Flair, absolwenta szkoły Rafała Kozaka.
  Kwiecień 2016 r.

Przygotowanie bufetu śniadaniowego dla uczniów Ekonomika w ramach obchodów Europejskiego Dnia Śniadania obchodzonego pod hasłem „Znajdź czas na śniadanie”.

 Kwiecień 2016 r.

Wizyta w Hotelu Galicja, w Hotelu Olimpijski oraz Hotelu Olecki – zapoznanie uczniów z zasadami przygotowania bufetów śniadaniowych.

 Kwiecień 2016 r.

Kurs baristyczny.

 Kwiecień 2016 r.

Wizyta młodzieży z klasy III TGa oraz II TGb w Zespole Szkół Nr 1 w Oświęcimiu, prezentacja zasad zdrowego odżywiania i przygotowanie zdrowych kanapek dla uczniów sześciu klas szkoły podstawowej sportowej.

Marzec 2016 r.

Konkurs Najlepszy Uczeń w Zawodzie Kucharza pod hasłem „Potrawa dietetyczna na europejskim stole” oceniany przez szefa kuchni restauracji La Rossa Sebastiana Schroma - II miejsce Karolina Frączek klasa II TGa, III miejsce Agnieszka Wątor z klasy III TGb.

 Marzec 2016 r.

I miejsce Bartłomieja Grinke z klasy III TGb w etapie okręgowym Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia PCK.