16 stycznia 2020 roku w Powiatowym Zespole Nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu dokonano symbolicznego otwarcia pracowni gastronomicznej wyremontowanej i wyposażonej w ramach realizowanego projektu „Utworzenie i rozwój Centrum Kompetencji Zawodowych branży turystyczno-gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”.

 

Stolica Podbeskidzia, Bielsko-Biała,  gościła w styczniu  br. uczestników etapu  okręgowego VII Olimpiady Wiedzy o Turystyce,

 

Realizując projekt „Utworzenie i rozwój Centrum Kompetencji Zawodowych branży turystyczno – gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”

 

Niebawem minie 75 rocznica wyzwolenia niemieckiego nazistowskiego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau.

 

Regionalny etap konkursu: „Mistrz Wiedzy Hotelarskiej 2019-2020” odbył się 19 grudnia 2019 r.

 

Norweski film „Utoya, 22 lipca” w reżyserii Erika Poppe wpisuje się w rozważania kolejnego, przygotowanego przez Program tematu i dotyczy źródeł przemocy – od fanatyzmu do terroryzmu.