W konkursie walentynkowym uczennice klas gastronomicznych przedstawiły swoje propozycje dekoracji świątecznych słodkości.
Podczas dwugodzinnej pracy duże, średnie i małe pierniczkowe serduszka pokryte zostały różnokolorowym lukrem, z którego wykonano nie tylko okolicznościowe napisy, ale także ciekawe ornamenty. W pracach widać dekorację dynamiczną i statyczną, ale na pierwszy plan wybijają się wysokie umiejętności naszych uczennic, które za pomocą worka cukierniczego, pędzelka i wykałaczki stworzyły tak przepiękne upominki.
Do wykonania ciasteczek zachęcały: Sandra Buks z klasy III k i Ewa Radwan z III TG, które równorzędnie zajęły I miejsca oraz Wiktoria Repetowska z klasy IIITG i Maja Smółka z I TGp, którym przyznano II miejsca. Wyróżnienia otrzymały: Zuzanna Płonka (I TGp), Aleksandra Lisak (III TG), Weronika Marciszonek (III TG), Klaudia Michalak (II TG) oraz Natalia Głowa (IITG).
Serdecznie gratulujemy !
Tekst i zdjęcia: Małgorzata Rybak