W dniach 26 i 27 października 2022 roku, czterdzieścioro ośmioro uczniów klas drugich i trzecich, kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, brało udział w wizycie zawodoznawczej w firmie RM Gastro w Ustroniu.
Wizyta została zrealizowana w ramach projektu: „Utworzenie i rozwój Centrum kompetencji zawodowych branży turystyczno - gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”. Podczas wizyty uczniowie zwiedzili część wystawową firmy RM Gastro, zapoznali się z nowoczesnym sprzętem gastronomicznym, produkowanym przez firmę, poznali nowe technologie produkcji oraz trendy kulinarne. Wykorzystali także w praktyce nowoczesny sprzęt gastronomiczny.
Składamy serdeczne podziękowania firmie RM Gastro oraz panu Krzysztofowi Gawlikowi za możliwość uczestniczenia w warsztatach przeprowadzonych w studiu kulinarnym i - przede wszystkim- wspaniałą lekcję gastronomii w praktyce!