14.03.2023 r. odbył się konkurs kulinarny pod hasłem „Kasza to samo zdrowie”.

W konkursie wzięli udział uczniowie naszej szkoły z klasy II o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz branżowej szkoły I stopnia o profilu kucharz.

Do oceny konkursu zostali zaproszeni : pani Małgorzata Wójcik-
Kopczyńska- Dyrektor Sprzedaży i Marketingu-Hotel Hilton w Oświęcimiu pani Monika Wróbel –nauczyciel naszej szkoły

pan Wojciech Mańka -absolwent naszej szkoły, szef kuchni restauracji Portobello w Oświęcimiu, pracujący także jako kucharz we Francji

pan Michał Zając –szef kuchni Sushi w Oświęcimiu.
Uczestnicy konkursu byli oceniani za dobór surowców potrzebnych do wykonania dania konkursowego, organizację pracy , smak potrawy oraz sposób jej podania.
Młodzież przygotowująca przez trzy godziny dania konkursowe, wykazała się dużą precyzją oraz umiejętnością komponowania i łączenia smaków .

Wyniki konkursu :

I miejsce zajęły Dominika Pawlik i Zuzanna Wójcik

II miejsce - Nikola Nowotarska i Klaudia Chrapek - klasa branżowa II miejsce - Paulina Bokota i Dawid Nowak III miejsce- Gabriela Zawiła i Natalia Drzymota