Luty 2019 r. Rozpoczęcie modernizacji pracowni gastronomicznej w ramach projektu unijnego „Utworzenie i rozwój Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno- gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”.
Listopad 2018 r. Szkolenie gastronomiczne „Przygotowanie potraw z drobiu” w firmie RM Gastro  prowadzone przez pana Krzysztofa Gawlika uczniów klasy IIk,
Wrzesień 2018 r. Projekt „Pochwała śliwki” – sporządzanie przetworów: powideł śliwkowych, nutelli śliwkowej, powideł królewskich,
Wrzesień 2018 r. Piknik integracyjny „ Ziemniak i kabaczek tworzą ekstra smaczek” – przygotowanie poczęstunku,
Sierpień 2018 r. Realizacja płatnych staży wakacyjnych w ramach projektu unijnego „Utworzenie i rozwój Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno- gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”,
Czerwiec 2018 r. Warsztaty gastronomiczne prowadzone przez Sebastiana Schroma pt. „Potrawy z ryb”,
Maj 2018 r. Wręczenie szkole certyfikatu „Kuźnia Talentów Kulinarnych” Stowarzyszenia Kucharzy Polskich,
Kwiecień 2018 r. Uroczyste obchody „Europejskiego Dnia Śniadania” – przygotowanie bufetu śniadaniowego,
Marzec 2018 r. Dzień Otwarty Szkoły – pokaz przygotowania zdrowych przekąsek z morelami, orzechami, pestkami dyni wg kuchni Jamie Olivera  / wiosenne sałatki/,
Grudzień 2016 r. Zwycięstwo klasy IIIk w konkursie „Na betlejemską nutę”.
 Grudzień 2016 r. Przygotowanie spotkań wigilijnych z samodzielnie wykonanymi tradycyjnymi potrawami świątecznymi.
 Grudzień 2016 r. Konkurs „Pierniki i pierniczki świąteczne” – I miejsce - Anna Knutel z klasy IIIk oraz Magdalena Bagierek z klasy Ik.
 Grudzień 2016 r. Wizyta mikołajkowa przedstawicieli klasy IIIk w Specjalnym Ośrodku Pedagogiczno-Psychologicznym w Oświęcimiu, podarowanie dzieciom słodyczy oraz artykułów papierniczych.
 Listopad 2016 r. „Od przepisu do produktu: dynia i cukinia” – realizacja projektu, w czasie którego przygotowano: dżem z dyni z galaretką, sałatki z cukinii, dyni do mięs, pyszny keczup z cukinii, a także leczo, dżem z cukinii z jabłkiem i sałatka z dyni, czyli zdrowe pyszności zamknięte w słoiczkach! Prezentacja wyrobów podczas spotkania z rodzicami.
 Wrzesień 2016 r. Przygotowanie poczęstunku z ziemniaków i buraków na piknik integracyjny „Pochwała ziemniaka i jego kumpla buraka”.
 Czerwiec 2016 r. „Festyn Zdrowia” – realizacja V edycji projektu „Czas na zdrowie” Fundacji Banku Ochrony Środowiska – przygotowanie zdrowego poczęstunku pod okiem Sebastiana Schroma i Krystina Klamki, gry i zabawy sportowe z udziałem trenerki fitness – Izabeli Jarosz oraz Andrzeja Haja, sportowca propagującego ideę transplantacji, pokaz barmański Mistrza Polski juniorów w stylu Flair, absolwenta szkoły Rafała Kozaka.
 Marzec 2016 r. Konkurs Najlepszy Uczeń w Zawodzie Kucharza pod hasłem „Potrawa dietetyczna na europejskim stole” oceniany przez szefa kuchni restauracji La Rossa Sebastiana Schroma – I miejsce Dagmara Rutkowska z klasy IIIk.
 Luty 2016 r. Rozpoczęcie działalności koła obsługi konsumenta dla uczniów ZSZ w zawodzie kucharz.
 Luty 2016 r. Przygotowanie serduszek walentynkowych.
 Grudzień 2015 r. Przygotowanie spotkania z Mikołajem oraz słodkiego poczęstunku dla uczniów szkoły podstawowej Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Oświęcimiu.
 Grudzień 2015 r. Szkolny konkurs „Pierniki i pierniczki świąteczne” – III miejsce Anna Knutel klasa IIk.
 Październik 2015 r. Przygotowanie potraw z ziemniaków na piknik szkolny „Jego Wysokość Ziemniak”.
 Czerwiec 2015 r.

Wizyta uczniów klasy II k w firmie Plantpol w Zaborzu; zapoznanie z różnymi odmianami ziół i ich zastosowaniem w gastronomii.

 Maj 2015 r. Wycieczka klasy Ik do Szczyrku – zwiedzanie części gastronomicznej Centrum Kongresów i Rekreacji „Orle Gniazdo".
 Maj 2015 r.

Konkurs „Najpiękniejszy stół wiosenny”. III miejsce otrzymały uczennice klasy II k Barbara Wojdyła i Emilia Szczypiór. II miejsce przyznano Małgorzacie Mendyk, Katarzynie Plewce i Gabrieli Szymańskiej uczennicom klasy IIIk, natomiast zwyciężczyniami zostały reprezentantki klasy II k: Kinga Kramarczyk i Martyna Malik.

Marzec 2015 r.

Warsztaty kulinarne realizowane w szkolnej pracowni gastronomicznej, pod okiem Sebastiana Schroma, absolwenta naszej szkoły, szefa kuchni „La Rossa” w Oświęcimiu, uczestnika III edycji programu kulinarnego „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia" oraz Krystiana Klamki, również naszego absolwenta, zastępcy szefa „La Rossa” w Oświęcimiu. Menu obejmowało m.in.: carpaccio z sarny, pietruszkową gąbkę jadalną, kotleciki jagnięce marynowane w tymianku, karmelizowaną marchewkę paryską, pieczoną flądrę, pianę buraczaną, risotto na demi glace z gołębia, krewetki Blac Tiger z patelni z czosnkiem niedźwiedzim, domowe tagliatelle pietruszkowe, chrust z pora, krewetki w sosie ziołowym.

 Marzec 2015 r.

Udział w jednodniowych praktykach w ramach Dnia Przedsiębiorczości.

 Marzec 2015 r. Wyjście przedstawicieli szkolnego koła wolontariuszy – uczniów klasy Ik do Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Oświęcimiu prowadzonego przez Siostry Serafitki; odwiedziny starszych i samotnych pań z okazji Dnia Kobiet.
 Marzec 2015 r. Konkurs „Najlepszy uczeń w zawodzie kucharz” pod hasłem „Gotuję z pasją i fantazją – czekolada pełna snów” oceniany  m.in. przez Sebastiana Schroma, absolwenta naszej szkoły, szefa kuchni „La Rossa” w Oświęcimiu oraz uczestnika III edycji programu kulinarnego „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”. Tytuł najlepszego ucznia w zawodzie kucharz zdobyła Aleksandra Szulc z klasy II TGb, II miejsce zajęła Marta Jarnot z klasy III k , a III Agata Książek z klasy II TGb.