Smaczne potrawy i piękny ogród to ogromne atuty Restauracji Portobello w Oświęcimiu.

 

Uczniowie klas reklamy i architektury udali się 17 maja na warsztaty do Wyższej Szkoły Technicznej w Katowicach.

 

 

15 maja Powiatowy Zespół nr 4 otrzymał tytuł „Kuźnia Talentów Kulinarnych” Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.

 

Podróż na portugalską wyspę Maderę, dokąd udało się dziesięcioro uczniów z Ekonomika wraz z dwiema nauczycielkami, rozpoczęła się 17 kwietnia.

 

23 kwietnia dwie uczennice Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu przeprowadziły dla uczniów Szkoły Podstawowej z Oddziałami Sportowymi nr 11 im. Mikołaja Kopernika w Oświęcimiu prelekcję dotyczącą wszawicy.

 

Celem corocznych akcji prowadzonych wiosną jest promowanie postaw ekologicznych w społeczeństwie.