Technik obsługi turystycznej w ramach przedmiotów zawodowych poznaje różne formy turystyki. Jedną z najciekawszych i „najsmaczniejszych” jest turystyka kulinarna. 

15 listopada uczniowie klasy II TRA w ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Przedsiębiorczości wzięli udział w Chłopskiej Szkole Biznesu rozegranej w oświęcimskim Powiatowym Urzędzie Pracy.

19 listopada wszyscy uczniowie z klas IV technikum i III ZSZ  wzięli udział  w zajęciach prowadzonych przez firmę Exact Systems

Światowy Dzień Rzucania Palenia Tytoniu obchodzony jest na świecie w trzeci czwartek listopada.

 Od kilku lat w naszej szkole realizowany jest projekt „Od przepisu do produktu”.

 

Podczas III Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych przeprowadziliśmy warsztaty dotyczące zdrowego odżywiania oraz przygotowania smacznych i pożywnych przekąsek i soków owocowych.