Luty 2019 r. |
Wyjazd dwunastu uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych na praktyki zagraniczne do Niemiec w ramach projektu Erasmus+. |
Luty 2019 r. |
Warsztaty z kuchni tureckiej w ramach projektu Erasmus+ Wolontariat Europejski prowadzone przez wolontariuszkę Berrin z Turcji, |
Luty 2019 r. |
Rozpoczęcie modernizacji pracowni gastronomicznej w ramach projektu unijnego „Utworzenie i rozwój Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno- gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”, |
Styczeń 2019 r. |
Rozpoczęcie przygotowań do wyjazdu grupy drugiej na praktyki zagraniczne do Niemiec w ramach projektu Erasmus+, |
Listopad 2018 r. |
Uroczyste posumowanie „Tygodnia Umiejętności Zawodowych – Odkryj Swój Talent!”, |
Listopad 2018 r. |
Szkolenie gastronomiczne „Przygotowanie potraw z drobiu” w firmie RM Gastro prowadzone przez pana Krzysztofa Gawlika uczniów klasy III TG i III TEG, |
Październik 2018 r. |
szkolenie gastronomiczne „Przygotowanie potraw z drobiu” w firmie RM Gastro prowadzone przez pana Krzysztofa Gawlika dla klasy II TG |
Wrzesień 2018 r. |
Projekt „Pochwała śliwki” – sporządzanie przetworów: powideł śliwkowych, nutelli śliwkowej, powideł królewskich, |
Wrzesień 2018 r. |
Piknik integracyjny „ Ziemniak i kabaczek tworzą ekstra smaczek” – przygotowanie poczęstunku, |
Wrzesień 2018 r. |
I miejsce uczniów klasy III TG w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia w Podolszu, |
Sierpień 2018r. |
Realizacja płatnych staży wakacyjnych w ramach projektu unijnego „Utworzenie i rozwój Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno- gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”, |
Czerwiec 2018 r. |
Warsztaty gastronomiczne prowadzone przez Sebastiana Schroma pt. „Potrawy z ryb”, |
Maj 2018 r. |
Warsztaty z Mistrzami – warsztaty gastronomiczne prowadzone przez członków Stowarzyszenia Kucharzy Polskich: Krzysztofa Szulborskiego, Andrzeja Ławniczaka i Sebastiana Schroma, |
Maj 2018 r. |
Wręczenie szkole certyfikatu „Kuźnia Talentów Kulinarnych” Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, |
Kwiecień 2018 r. |
Uroczyste obchody „Europejskiego Dnia Śniadania” – przygotowanie bufetu śniadaniowego, |
Kwiecień 2018 r. | Podsumowanie praktyk zagranicznych w ramach projektu Erasmus+, |
Marzec 2018 r. | Wyjazd pierwszej grupy młodzieży na praktyki zagraniczne do Niemiec w ramach projektu Erasmus+ „Praktyka za granicą- dobry krok do sukcesu”, |
Styczeń 2017 r. | Udział Martyny Wieczorek w eliminacjach okręgowych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Krakowie. |
Styczeń 2017 r. | Warsztaty gastronomiczne prowadzone przez Sebastiana Schroma i Krystiana Klamkę w Restauracji La Rossa dla uczniów klasy I TEG. |
Grudzień 2016 r. | Podsumowanie miesięcznych praktyk zawodowych, prezentacja najciekawszych potraw połączona z degustacją dla uczniów i nauczycieli. |
Grudzień 2016 r. | Wizyta klasy II TG w Restauracji La Rossa w Oświęcimiu. |
Grudzień 2016 r. | Konkurs „Pierniki i pierniczki świąteczne” – I miejsce - Katarzyna Bagierek z klasy III TGb oraz wyróżnienie - Monika Sala z klasy III TGb. |
Grudzień 2016 r. | Targi Edukacyjne – prezentacja zawodu technika żywienia i usług gastronomicznych, przygotowanie fontanny czekoladowej. |
Grudzień 2016 r. | Konkurs „Przy świątecznym stole” na najpiękniejsze nakrycie bożonarodzeniowe – zwycięstwo uczennic klasy III TG a: Sabiny Studnickiej, Marleny Żurek i Anny Przewoźniak. |
Listopad 2016 r. | „Od przepisu do produktu: dynia i cukinia” – realizacja projektu, w czasie którego przygotowano: dżem z dyni z galaretką, sałatki z cukinii, dyni do mięs, pyszny keczup z cukinii, a także leczo, dżem z cukinii z jabłkiem i sałatka z dyni, czyli zdrowe pyszności zamknięte w słoiczkach! Prezentacja wyrobów podczas spotkania z rodzicami. |
Listopad 2016 r. | Eliminacje szkolne Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu - zakwalifikowanie się do etapu okręgowego Mateusza Dumalskiego z klasy IV TGa oraz Martyny Wieczorek z klasy III TGb. |
Październik 2016 r. | II miejsce w etapie „Rozgrzewka” Ogólnopolskiego Konkursu Fundacji Banku Ochrony Środowiska „Czas na zdrowie” drużyny VitaAktywni (uczniowie klasy III TGb: Klaudia Jarzyna, Katarzyna Bagierek, Konrad Płonka, Kacper Durańczyk) oraz IV miejsce w etapie „Festyn Zdrowia”. |
Wrzesień 2016 r. | Przygotowanie poczęstunku z ziemniaków i buraków na piknik integracyjny „Pochwała ziemniaka i jego kumpla buraka”. |
Wrzesień 2016 r. | I miejsce Aleksandry Szulc i Justyny Chełczyńskiej w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia podczas Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych na Łowiskach Wędkarskich Podolsze. |
Czerwiec 2016 r. | „Festyn Zdrowia” – realizacja V edycji projektu „Czas na zdrowie” Fundacji Banku Ochrony Środowiska – przygotowanie zdrowego poczęstunku pod okiem Sebastiana Schroma i Krystina Klamki, gry i zabawy sportowe z udziałem trenerki fitness – Izabeli Jarosz oraz Andrzeja Haja, sportowca propagującego ideę transplantacji, pokaz barmański Mistrza Polski juniorów w stylu Flair, absolwenta szkoły Rafała Kozaka. |
Kwiecień 2016 r. |
Przygotowanie bufetu śniadaniowego dla uczniów Ekonomika w ramach obchodów Europejskiego Dnia Śniadania obchodzonego pod hasłem „Znajdź czas na śniadanie”. |
Kwiecień 2016 r. |
Wizyta w Hotelu Galicja, w Hotelu Olimpijski oraz Hotelu Olecki – zapoznanie uczniów z zasadami przygotowania bufetów śniadaniowych. |
Kwiecień 2016 r. |
Kurs baristyczny. |
Kwiecień 2016 r. |
Wizyta młodzieży z klasy III TGa oraz II TGb w Zespole Szkół Nr 1 w Oświęcimiu, prezentacja zasad zdrowego odżywiania i przygotowanie zdrowych kanapek dla uczniów sześciu klas szkoły podstawowej sportowej. |
Marzec 2016 r. |
Konkurs Najlepszy Uczeń w Zawodzie Kucharza pod hasłem „Potrawa dietetyczna na europejskim stole” oceniany przez szefa kuchni restauracji La Rossa Sebastiana Schroma - II miejsce Karolina Frączek klasa II TGa, III miejsce Agnieszka Wątor z klasy III TGb. |
Marzec 2016 r. |
I miejsce Bartłomieja Grinke z klasy III TGb w etapie okręgowym Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia PCK. |