Luty 2019 r.

Wyjazd dwunastu uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych na praktyki zagraniczne do Niemiec w ramach projektu Erasmus+.

Luty 2019 r.

Warsztaty z kuchni tureckiej w ramach projektu Erasmus+ Wolontariat Europejski prowadzone przez wolontariuszkę Berrin z Turcji,

Luty 2019 r.

Rozpoczęcie modernizacji pracowni gastronomicznej w ramach projektu unijnego „Utworzenie i rozwój Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno- gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”,

Styczeń 2019 r. 

Rozpoczęcie przygotowań do wyjazdu grupy drugiej na praktyki zagraniczne do Niemiec w ramach projektu Erasmus+,

 Listopad 2018 r.

Uroczyste posumowanie „Tygodnia Umiejętności Zawodowych – Odkryj Swój Talent!”,

Listopad 2018 r. 

Szkolenie gastronomiczne „Przygotowanie potraw z drobiu” w firmie RM Gastro prowadzone przez pana Krzysztofa Gawlika uczniów klasy III TG i III TEG,

Październik 2018 r.

szkolenie gastronomiczne „Przygotowanie potraw z drobiu” w firmie RM Gastro prowadzone przez pana Krzysztofa Gawlika dla klasy II TG

Wrzesień 2018 r.

Projekt „Pochwała śliwki” – sporządzanie przetworów: powideł śliwkowych, nutelli śliwkowej, powideł królewskich,

 Wrzesień 2018 r.

Piknik integracyjny „ Ziemniak i kabaczek tworzą ekstra smaczek” – przygotowanie poczęstunku,

Wrzesień 2018 r.

I miejsce uczniów klasy III TG w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia w Podolszu,

Sierpień 2018r.

Realizacja płatnych staży wakacyjnych w ramach projektu unijnego „Utworzenie i rozwój Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno- gastronomicznej Powiatu Oświęcimskiego”,

 Czerwiec 2018 r.

Warsztaty gastronomiczne prowadzone przez Sebastiana Schroma pt. „Potrawy z ryb”,

 Maj 2018 r.

Warsztaty z Mistrzami – warsztaty gastronomiczne prowadzone przez członków Stowarzyszenia Kucharzy Polskich: Krzysztofa Szulborskiego, Andrzeja Ławniczaka i Sebastiana Schroma,

 Maj 2018 r.

Wręczenie szkole certyfikatu „Kuźnia Talentów Kulinarnych” Stowarzyszenia Kucharzy Polskich,

Kwiecień 2018 r.

Uroczyste obchody „Europejskiego Dnia Śniadania” – przygotowanie bufetu śniadaniowego,

Kwiecień 2018 r. Podsumowanie praktyk zagranicznych w ramach projektu Erasmus+,
Marzec 2018 r. Wyjazd pierwszej grupy młodzieży na praktyki zagraniczne do Niemiec w ramach projektu Erasmus+ „Praktyka za granicą- dobry krok do sukcesu”,
Styczeń 2017 r. Udział Martyny Wieczorek w eliminacjach okręgowych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Krakowie.
Styczeń 2017 r. Warsztaty gastronomiczne prowadzone przez Sebastiana Schroma i Krystiana Klamkę w Restauracji La Rossa dla uczniów klasy I TEG.
Grudzień 2016 r. Podsumowanie miesięcznych praktyk zawodowych, prezentacja najciekawszych potraw połączona z degustacją dla uczniów i nauczycieli.
Grudzień 2016 r. Wizyta klasy II TG w Restauracji La Rossa w Oświęcimiu.
 Grudzień 2016 r. Konkurs „Pierniki i pierniczki świąteczne” – I miejsce - Katarzyna Bagierek z klasy III TGb oraz wyróżnienie - Monika Sala z klasy III TGb.
 Grudzień 2016 r. Targi Edukacyjne – prezentacja zawodu technika żywienia i usług gastronomicznych, przygotowanie fontanny czekoladowej.
 Grudzień 2016 r. Konkurs „Przy świątecznym stole” na najpiękniejsze nakrycie bożonarodzeniowe – zwycięstwo uczennic klasy III TG a: Sabiny Studnickiej, Marleny Żurek i Anny Przewoźniak.
Listopad 2016 r. „Od przepisu do produktu: dynia i cukinia” – realizacja projektu, w czasie którego przygotowano: dżem z dyni z galaretką, sałatki z cukinii, dyni do mięs, pyszny keczup z cukinii, a także leczo, dżem z cukinii z jabłkiem i sałatka z dyni, czyli zdrowe pyszności zamknięte w słoiczkach! Prezentacja wyrobów podczas spotkania z rodzicami.
Listopad 2016 r. Eliminacje szkolne Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu - zakwalifikowanie się do etapu okręgowego Mateusza Dumalskiego z klasy IV TGa oraz Martyny Wieczorek z klasy III TGb.
 Październik 2016 r. II miejsce w etapie „Rozgrzewka” Ogólnopolskiego Konkursu Fundacji Banku Ochrony Środowiska „Czas na zdrowie” drużyny VitaAktywni (uczniowie klasy III TGb: Klaudia Jarzyna, Katarzyna Bagierek, Konrad Płonka, Kacper Durańczyk) oraz IV miejsce w etapie „Festyn Zdrowia”.
Wrzesień 2016 r. Przygotowanie poczęstunku z ziemniaków i buraków na piknik integracyjny „Pochwała ziemniaka i jego kumpla buraka”.
Wrzesień 2016 r. I miejsce Aleksandry Szulc i Justyny Chełczyńskiej w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia podczas Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych na Łowiskach Wędkarskich Podolsze.
Czerwiec 2016 r. „Festyn Zdrowia” – realizacja V edycji projektu „Czas na zdrowie” Fundacji Banku Ochrony Środowiska – przygotowanie zdrowego poczęstunku pod okiem Sebastiana Schroma i Krystina Klamki, gry i zabawy sportowe z udziałem trenerki fitness – Izabeli Jarosz oraz Andrzeja Haja, sportowca propagującego ideę transplantacji, pokaz barmański Mistrza Polski juniorów w stylu Flair, absolwenta szkoły Rafała Kozaka.
  Kwiecień 2016 r.

Przygotowanie bufetu śniadaniowego dla uczniów Ekonomika w ramach obchodów Europejskiego Dnia Śniadania obchodzonego pod hasłem „Znajdź czas na śniadanie”.

 Kwiecień 2016 r.

Wizyta w Hotelu Galicja, w Hotelu Olimpijski oraz Hotelu Olecki – zapoznanie uczniów z zasadami przygotowania bufetów śniadaniowych.

 Kwiecień 2016 r.

Kurs baristyczny.

 Kwiecień 2016 r.

Wizyta młodzieży z klasy III TGa oraz II TGb w Zespole Szkół Nr 1 w Oświęcimiu, prezentacja zasad zdrowego odżywiania i przygotowanie zdrowych kanapek dla uczniów sześciu klas szkoły podstawowej sportowej.

Marzec 2016 r.

Konkurs Najlepszy Uczeń w Zawodzie Kucharza pod hasłem „Potrawa dietetyczna na europejskim stole” oceniany przez szefa kuchni restauracji La Rossa Sebastiana Schroma - II miejsce Karolina Frączek klasa II TGa, III miejsce Agnieszka Wątor z klasy III TGb.

 Marzec 2016 r.

I miejsce Bartłomieja Grinke z klasy III TGb w etapie okręgowym Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia PCK.